Hur?

Hur ska det gå till att äta rawfood i 100 dagar? Det är lite oklart hur det ska gå till i praktiken. Jag kommer att få testa mig fram, men något som är helt klart är att jag går från att i princip inte äta speciellt mycket grönsaker till att gå ”all in” på rawfood. Cold turkey. Kroppen kommer väl få en chock.

Hur blir det med lunch på jobbet? Matlåda. Ser ingen annan lösning.

Hur gör jag när vi har gäster hemma? Dealen för att göra detta innebär att vi kommer ha gäster precis som vanligt och att jag får laga min egen mat. Laga förresten. Menar nog ”blötlägga, hacka och skölja”.

Hur vet du vad du kan äta? Jag har läst på en smula på nätet och köpt två kokböcker. Såg ett recept på ”Raw-pizza”. Första raden var ”Lägg bönorna i blöt i 5 timmar”. Det blir nog ingen vanlig pizza. Min taktik blir att sikta på att äta rawfood, och inte raw-versioner av vanlig mat. Till exempel kommer jag undvika att göra rawbollar baserade på fikon och dadlar som ersättning för chokladbollar gjorda på smör och socker. De är inte riktigt samma sak, om jag uttrycker mig lite blygt.

Restaurangbesök? Kommer att undvikas och hållas till ett absolut minimum under dessa 100 dagar.

Alkohol? Det är nog enklast att hålla sig borta från det under dessa 100 dagar. Det går säkert att rent teoretiskt producera vin utan att gå över 42 grader, men jag kan lika gärna avstå. Allt smarrigt att knapra på till vin är i alla fall borta.

Kaffe? Nope. Det blir inte bra at göra kaffe på 42-gradigt vatten. Det kommer bli spännande att se hur mycket kroppen kommer sakna kaffe efter ca: 20 års kaffedrickande.

Semester? Nästa resa är planerad till mitten av april. Dvs direkt efter att denna utmaning är avklarad. Ingen slump.