Dag 2 – Tillbaka på jobbet

Igår hackade jag ett blomkålshuvud i mixern så det blev som cous-cous, blandade i en paprika, lite rödlök, en halv dl naturella cashewnötter och gjorde en sås på citronsaft, kallpressad olivolja och cayennpeppar. Det var rätt ok, men helt ärligt började det växa lite i munnen mot slutet. Lyckades bjuda bort sista tuggorna till en allt mer skeptisk familj.

Har också beställt kompletterande konstigheter på en webbsida som säljer rawfood. Eftersom de vägrade att sponsra mitt projekt får de ingen reklam. Ha! Just igår hade de 50% på i stort sett hela sortimentet, men jag kände mig ändå inte som en vinnare när jag beställt Acaipulver, Sojabönor och en massa annat konstigt för en knapp tusenlapp.

Lite segt med frukost. Idag blev det en avocado, 2 gröna äpplen och en banan. Behöver planera bättre, men insåg att jag saknade bovete att ”grodda”. Det får bli ett helgprojekt. Finns en risk att det kommer stå olika bunkar i kylen som det växer olika prylar i de kommande tre månaderna.

På jobbet låg det en lapp på mitt skrivbord med en Dumle-kola: ”Välkommen tillbaka till jobbet! Den här får du äta i april.”. Det här kan bli långa 100 dagar.

Lunchlåda till jobbet idag. Det blev andra halvan av blomkåls-hacket. Stor fördel att slippa värma maten. Tidseffektivt att sleva i sig kylskåpskall röra på ett par minuter direkt ut en plastburk. Dessvärre blev jag nedkyld inifrån på ett märkligt sätt och fick gå ut och gå raskt i 10 minuter för att sluta frysa. Note to self: Ät inte kylskåpskall mat när det är kallt på kontoret.

Kroppen känns lite halvskum och ibland inbillar jag mig att jag kommer snedtända på alla fibrer och vitaminer som kroppen får i sig. Hypokondri och rawfood verkar inte vara en bra kombination.

Motivation: God
Humör: Gott
Biverkningar: Inga fysiska, men lite inbillningssjukt ont i magen och en smula huvudvärk. Kan vara kaffebrist.
Energinivå: Normal

4 thoughts on “Dag 2 – Tillbaka på jobbet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.