Dag 89 – Skåprensning

I väntan på att den riktiga nedräkningen börjar på tisdag (när det är 10 dagar kvar) har jag börjat gå igenom mitt rawfood-sortiment med konstiga prylar.

Den sista kakaon och kokosoljan gjorde jag rawfood-bollar på. Istället för dadlar hade jag agave-sirap som sötningsmedel, och istället för stora mängder cashewnötter hade jag rullat vete. Så nu har jag ett litet lager i frysen som jag kan ta till om det behövs framöver.

Alla övriga prylar kan delas in i fyra kategorier:

  • Spara för att äta de sista 11 dagarna
  • Spara för att äta senare, efter att ha tillagat
  • Slänga direkt
  • Sådant som kära frun och kompostkvarnen får göra upp om

Bönor, chiafrön, hela linfrön och havrekärnor får vara kvar hela vägen in i kaklet, även om det är mer eller omöjligt att hinna äta upp allt som är kvar.

Röda linser, kamut-vete, italienska soyabönor och vildriset borde gå att peta i sig om man kokar det till oigenkännlighet.

Sådant som går hädan direkt är bovete som jag aldrig groddat. Acai-pulvret må av några klassas som superlivsmedel, men vad jag har googlat mig till finns det tveksam vetenskaplig grund bakom dess mirakulösa påstådda egenskaper. Därmed åker det i soporna. Nässelpulvret är samma kategori.

Dadlarna som jag inte har ätit upp kommer min fru och kompostkvarnen att få göra upp om, tillsammans med torkade aprikoser och överblivna valnötter.

Motivation: Tillräcklig
Humör: Gott
Biverkningar: Har tröttnat på konstiga kost-prylar
Energinivå: Hyffsad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.